Deel dit artikel
-

Google loopt uit op MSN en Yahoo

Google heeft de voorsprong vergroot ten opzichte van concurrenten Yahoo en MSN als wordt gekeken naar de zogeheten search referrals. Dat blijkt uit nieuwe gegevens van WebSideStory. Het is misschien weinig verrassend maar Google is op dit moment verreweg de meest dominante speler op de zoekmachinemarkt in de VS.

Volgens het onderzoek kwam Google.com op 23 maart van dit jaar uit op een score van 41 procent als wordt gekeken naar de search referrals. Vorig jaar behaalde Google op diezelfde datum een score van 35,99 procent vorig jaar. In 2001 was dat nog maar 12 procent.

De tweede plaats is voor Yahoo.com dat zelf ooit marktleider was op het gebied van de 'search referrals'. Dat behaalt een score van 27,4 procent, tegen 30,95 procent vorig jaar. MSN.com eindigt als derde met een score van 19,6 procent.

'Search referral'-percentages houden de hoeveelheid bezoek bij die een zokemachine genereert naar andere sites op het internet. Dat kunnen referrals zijn zoals betaalde 'keywords', niet betaalde zoekresultaten en zelfs banners op zogeheten zoekportalen.

Bij het onderzoek van WebSideStory werd het surfgedrag van 25 miljoen unieke browsers bijgehouden. De referrals van Yahoo.com houden geen rekening met de overname van Overture door Yahoo.

Google haalde Yahoo eind 2002 in en het gat tussenbeiden wordt groter. Yahoo was de dominante speler op het gebied van 'search referrals' in de jaren negentig, aldus WebSideStory.

Deel dit bericht

4 Reacties

Amarnath

Verbaasd me nix. Ik ben zeer te spreken over Google, met name de eenvoud en de snelheid waarmee zij te werk gaat. Zelf was ik betrokken bij de aanmelding van enkele sites die binnen 2-3 weken al via Google te vinden zijn, e.e.a. zonder gebruik te maken van referrals, keywords, links etc. Dus puur op basis van site toevoegen/aanmelden.  Bij andere zeer bekende engines duurde dat maaaaanden voordat die sites daar treffers opleverde. Bij enkele levert dat zelfs geen enkele hit op. Grote namen, maar in feite zeer incompetent dus.  Geen wonder dat Google de meest gebruikte engine is. Trouwens, waarom zou je met minder genoegen nemen? 😉

june

precies!!, ik vind google snel en effectief kortom de beste search engine die je online kan vinden.

Ruud

Battle of the Bots. Nieuwe wending, Google gaat in webmail met Gmail. http://www.newsxs.com/nl/search/?search=quick_search&word=gmail&lang=any

Lucas

Google past de regels toe om het zo simpel en kort te houden voor elk mogelijk gebruiker, voor mij absoluut de top nr 1 … Alhoewel het tijd is om volledig uit te breiden naar nieuwe functies toe … en daar zullen ze in slagen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond