Deel dit artikel
-

Google Maps favoriet onderweg

Nederlanders gebruiken het vaakst Google Maps om
onderweg te navigeren. De keuze voor een app wordt voornamelijk bepaald door het type vervoermiddel. Nederlanders stoppen daarnaast onderweg het liefst bij McDonalds. Dit blijkt uit Smart Mobility, een onderzoek van Multiscope naar reisgedrag, aanbieders en toekomst van slimme mobiliteitsoplossingen onder ruim 3000 Nederlanders.

Wie onderweg is lijkt niet zonder Google Maps te kunnen. 57 procent van de Nederlanders geeft aan deze app onderweg te gebruiken. Zowel ouderen als jongeren zoeken hiermee hun weg in het verkeer. Bijna 50 procent van de 50-plussers gebruikt Google Maps. In de leeftijdscategorie 18-34 jaar loopt dit zelfs op tot 67 procent.

NS Reisplanner en 9292OV scoren logischerwijs vooral sterk onder regelmatige gebruikers van het openbaar vervoer. Van de vaste ov-reizigers gebruikt zo’n 70 procent deze apps.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bert

In land der blinden is eenoog koning.
Train die turf onder je schedel eens wat meer in ruimtelijk inzicht, ben je bovendien minder afgeleid door een schermpje! Voor vertrek even op OSM kijken (betere kaart dan GM) en oefenen maar. Blauwe borden langs de weg zijn ook nog altijd 100% bruikbaar.
En voor files… Ook daar krijg je tegenwoordig keurige inschatting van en-route. En om nou in zo’n situatie met Google Maps de trekkers op te zoeken in een 1 minuut snellere plattelandsweg….
En die Mac die ken je toch wel inmiddels…. Staat ook vaak zo’n grote geel M bij.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond