Deel dit artikel
-

Google Maps wordt handiger voor elektrische auto’s

Google breidt zijn Maps-dienst in de komende maanden uit met informatie over laadpunten voor elektrische auto’s.

Dat begint in de VS en eerst in auto’s waar Maps standaard zit ingebouwd. In de maanden daar rolt het techbedrijf de nieuwe functies uit naar andere landen en toestellen.

Er worden drie nieuwigheden ingevoerd. Twee daarvan hebben betrekking op het kunnen vinden en van laadpalen en het inplannen van een laadsessie.

Voor laadpalen die lastig te vinden zijn, zoals in parkeergarages, gebruikt Google feedback uit recensies van die locatie. Met AI onttrekt het aanwijzingen als ‘rijd door op de vierde verdieping tot het einde van de ruimte en kijk rechts’. Als ze betrouwbaarder genoeg blijken, worden ze gevoed aan Maps en als tip getoond.

Van publieke, commerciële laadpalen gaat Google aangeven of en hoeveel laadpunten er nog beschikbaar zijn en wat de laadcapaciteit is. De ene lader is sneller dan de andere. Die update wordt naar alle Maps-gebruikers uitgerold. Vermoedelijk werkt men hiervoor samen met een dataleverancier, wellicht A Better Route Planner of Chargemap.

Een functie die vooralsnog enkel naar auto’s komt met Google ingebouwd, is voor multi-stop ritten. Wie van Assen naar Nice rijdt, zal vaker stroom moeten tanken. Dit soort soort complexere informatie is voorbehouden aan elektrische rijders. Met een speciaal filter kan de bestuurder desgewenst ook een hotel onderweg boeken via Google Travel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond