Deel dit artikel
-

Google Maps krijgt chatfunctie bedrijven

Google rolt internationaal een nieuwe functie van Maps uit waarmee gebruikers van de landkaartendiensten kunnen chatten met bedrijven die erop vermeld staan.

Bedrijven die hun profielpagina op de landkaart hebben geclaimd kunnen de informatie over hen verrijken. Behalve zaken als openingstijden, locatie-informatie en foto’s gaat het ook om de mogelijkheid te reageren op recensies en sinds kort om te chatten.

De chatfunctie wordt sinds kort op een aantal markten op kleine schaal getest en is klaar voor internationale uitrol. Hoe snel dat verloopt en wanneer dit Nederland bereikt is niet bekend. Behalve in Maps is messaging ook beschikbaar in Search.

Ondernemers die de Mijn Bedrijf-app hebben, kunnen de berichten ontvangen. Er zijn geen beperkingen aan het soort en de hoeveelheid vragen die klanten mogen stellen. Het is aannemelijk dat Google meekijkt naar de inhoud van de chats. Zijn AI-systemen zullen leren van de antwoorden die de ondernemer geeft. Op latere termijn zal een chatbot van Google de meestgestelde vragen kunnen afvangen om deze te beantwoorden.

Foto: Nadine Heidrich (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Kees - Selecteren

Bedrijven als Yelp, Swarm/Foursquare etc krijgen het steeds moeilijker zó.. Google is all-inn op bedrijfsprofielen en alles wat erbij hoort

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond