Deel dit artikel
-

Google moet berispte arts verwijderen uit zoekresultaten

De rechter verbiedt Google dat een berispte arts nog langer is te vinden via de zoekmachine. Volgens de rechtbank Amsterdam weegt het recht op privacy van de chirurg zwaarder dan het belang van het publiek om eenvoudig informatie te vinden over het oordeel van het medisch tuchtcollege, zo weet Trouw op basis van het inmiddels gepubliceerde vonnis.

De arts werd door het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg tijdelijk geschorst uit het BIG-register voor medische beroepen. In hoger beroep is dat omgezet naar een voorwaardelijke schorsing.

Dat laatste is voor de rechter de reden geweest om Google op de vingers te tikken. De verwijzingen kunnen mensen het idee geven de arts te moeten wantrouwen of zelfs te boycotten.

Willem van Lynden van Mediamaze, die de arts bijstond, noemt het een baanbrekende beslissing. Artsen hoeven volgens hem niet langer te dulden dat zij via Google in verband worden gebracht met beslissingen van het tuchtcollege. Inmiddels heeft hij voor zeker vijftien andere artsen ook een verwijderverzoek bij zoekmachine ingediend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond