Deel dit artikel
-

Google moet naam sportschoolondernemer verwijderen

Google heeft eerder dit jaar zoekresultaten moeten verwijderen over een Nederlandse sportschoolondernemer die pokertoernooien organiseert. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd vonnis van de rechtbank Amsterdam.

Via MaltaToday werd gemeld dat de Nederlandse politie in het kader van een drugsonderzoek vier huizen heeft doorzocht en daarbij de man heeft gearresteerd. De zaak werd uiteindelijk bij gebrek aan bewijs geseponeerd.

Google wilde de zoekresultaten waarin zijn volledige naam werd genoemd niet verwijderen. Door zich als Amsterdamse ondernemer en pokeraar in te laten met malafide huurders, mee te doen aan een web van transacties dat doorgaans wordt geassocieerd met het verhullen van geld, door zich te associëren met een Griekse zakenman die is veroordeeld voor fraude en door gebruik te maken van de diensten (en de naam) van een Maltees politicus, had de man het publieke domein betreden, aldus Google.

Maar de rechtbank vindt dat nu de zaak is geseponeerd, in ieder geval zijn naam uit de zoekresultaten moet worden verwijderd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Frank

Maar Google gaat niet over de sites waar die informatie is te vinden, dus als men die bezoekt en de naam staat daar nog wel, wat is hier dan mee gewonnen?

Het blijft bizar dat dit soort “geschiedvervalsing” door rechters wordt bevorderd.

Scdler - google

Prefer not to say

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond