Deel dit artikel
-

Google Nieuws in het Nederlands

Sinds vandaag is er een Nederlandse versie van Google Nieuws. In de Verenigde Staten is Google News de op drie na populairste nieuwssite. Met de nieuwszoeker kunnen gebruikers meer dan 400 Nederlandse nieuwsbronnen doorzoeken. De Nederlandse versie van Google nieuws is te vinden op news.google.nl en is de 22e regionale editie van Google News.

Vorig jaar had Google een aanvaring met het nieuwsagentschap Agence France Press (AFP). Het agentschap had Google aangeklaagd voor copyrightinbreuk omdat Google foto’s, verhalen en nieuwsberichten liet zien op Google News, zonder dat Google daar toestemming voor had gevraagd. AFP eiste 17.5 miljoen dollar schadevergoeding en verwijdering van alle AFP-berichten en foto’s. Google ging toen akkoord met deze eisen en verwijderde alle inhoud van AFP.

Google Nieuws doorzoekt op basis van zoektermen wereldwijd automatisch duizenden nieuwsbronnen. De nieuwszoeker is actueler dan de algemene Google zoekmachine: elke vijftien minuten vindt een update plaats. Op de nieuwszoeker staan geen advertenties.

news.google.nl

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond