Deel dit artikel
-

Google onthult nieuwe functies voor Android 15

Google heeft meer details naar buiten gebracht over Android 15, dat binnenkort wordt gelanceerd, en waarvan vandaag een tweede beta is verschenen. Android 15 krijgt nieuwe functies op het gebied van veiligheid, entertainment en biedt daarnaast ook betere prestaties.

Zo zal Android voor het eerst beschikken over een digitale kluis, waarin je apps kunt opbergen die je niet toegankelijk wilt maken voor anderen. Denk aan gezondheids- of bank-apps.

Theft Detection Lock, de functie die later dit jaar uitkomt, helpt om je persoonlijke en financiële gegevens veilig te houden als je telefoon wordt gestolen. Deze nieuwe functie maakt gebruik van Google AI om te detecteren of iemand je telefoon uit je handen grist en probeert weg te rennen, fietsen of rijden. Als er een diefstalbeweging wordt gedetecteerd, vergrendelt de telefoon snel om te voorkomen dat je informatie in verkeerde handen valt.

Binnenkort kun je augmented reality (AR)-content direct openen in Google Maps op je telefoon, zodat je op een nieuwe manier meer te weten komt over een locatie. Deze AR-ontwikkelingen leggen de basis voor het XR-platform (Extended Reality) dat Google in samenwerking met Samsung en Qualcomm bouwt voor het Android-ecosysteem.

Google Play Protect krijgt AI functies om apps te identificeren die fraude of phishing kunnen plegen. Deze realtime bedreigingsdetectie analyseert hoe apps gevoelige machtigingen gebruiken en samenwerken met andere apps. Als Google Play Protect iets verdachts detecteert, wordt de app naar Google gestuurd voor verder onderzoek en worden gebruikers gewaarschuwd of wordt de app uitgeschakeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond