Deel dit artikel
-

Google Pixel flop, Nokia hit

Van de Google Pixel smartphones zijn vorig jaar niet meer dan 3,9 miljoen exemplaren verscheept, zo blijkt uit berekeningen van IDC.

Google debuteerde met de Pixel in 2016 en standaard worden de Google Pixel en Pixel 2 XL ieder jaar ververst, maar de vraag is nog altijd niet erg groot.

Een merk dat het juist weer goed doet, is Nokia. Fabrikant HMD verkocht alleen al in het laatste kwartaal 4,4 miljoen smartphones. HTC, Sony, Google en OnePlus deden het een stuk slechter. Vooral in het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Vietnam spreken de toestellen consumenten aan.

Komend weekend, in de aanloop van het Mobile World Congress in Barcelona, lanceert Nokia waarschijnlijk zijn nieuwe Nokia 7+, een middenklasse-telefoon met een 6 inch scherm met zeer dunne randen.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

FaalHaas

Vermeld er dan wel.even bij dat een Pixel toestel uitsluitend in de VS, UK, Frankrijk en Duitsland te koop is.

Arno van Loon - Nvt

Onjuiste berichtgeving,de Pixel wordt in veel landen nog niet verkocht dus daarom zijn de aantallen lager.
Is naar mijn mening de beste Android telefoon.
Ben er zelf erg tevreden mee en toestel bied meer dan de Iphone X!
Straks de assistent in het Nederlands wat veel beter werkt dan siri en Bixbi van Samsung.

Don

Van Loon: Je kent de cijfers niet. De Pixel is verkrijgbaar in Australië, Canada, Duitsland, Puerto Rico, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten. In die landen kun je aardig wat telefoons wegzetten, als je dan niet meer dan 2 miljoen exemplaren weet te verkopen kun je echt wel van een flop spreken. Ter vergelijking: in de VS verkocht Apple alleen al in het vierde kwartaal 22,3 miljoen iPhones.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond