Deel dit artikel
-

Google Pixel voor het eerst in Nederland

Voor het eerst zullen de Google Pixel smartphones officieel in Nederland worden uitgebracht. In het verleden waren gebruikers aangewezen op import.

De Pixel 7 en Pixel 7 Pro krijgen van Google hetzelfde ontwerp mee als de Pixel 6. De Pixel 7 Pro heeft een achterzijde die wordt beschermd door Gorilla Glass Victus, de ‘gewone’ Pixel 7 heeft een achterzijde met Gorilla Glass 6.

De Pixel 7 Pro heeft verder een groter 6,7 inch beeldscherm, de Pixel 7 een kleiner 6,3 inch paneel. Beide toestellen zijn wel voorzien van een Full HD+ AMOLED-paneel met HDR10+.

De Pixel 7 Pro krijgt een 120Hz LTPO scherm, de gewone Pixel 7 heeft een verversingssnelheid van 90 Hz.

De Pixel 7 en Pixel 7 Pro worden aangedreven door de tweede generatie Google Tensor-chip. Google belooft verbeteringen in rekenkracht, prestaties en kunstmatige intelligentie.

De Pixel 7 heeft twee camera’s aan boord, net als zijn voorganger. De hoofdcamera heeft een resolutie van 50 megapixel en ook is er een 12 megapixel-groothoeklens.

De Pixel 7-serie wordt geleverd met de Magic Eraser, waarmee je storende objecten uit een foto kunt verwijderen.

De nieuwe Pixels draaien op Android 13 en krijgen drie Android-upgrades en vijf jaar lang software-updates.

De Google Pixel 7 en 7 Pro zijn per direct te bestellen en worden vanaf 13 oktober geleverd. De reguliere versie kost 649 euro, de Pro versie 899 euro.

Ook kondigde Google de Pixel Watch aan. Het slimme horloge heeft een kast van 41 millimeter. Er zijn bijna 20 wijzerplaten om uit te kiezen, die gebruikers ook nog kunnen personaliseren. Er zijn verschillende bandjes voor de Pixel Watch. Standaard is het siliconen bandje aanwezig.

De Pixel Watch verschijnt in drie kleuren: zwart, zilver en goud. Er is zowel een wifi- als LTE-versie beschikbaar.

De Google Pixel Watch wordt niet in Nederland uitgebracht, maar wel in Duitsland. Daar kost de smartwatch 379 euro voor het Wifi-model. De versie met 4G-ondersteuning heeft een adviesprijs van 429 euro.

Google heeft ook meer details bekendgemaakt over zijn aankomende Android-tablet Pixel Tablet. Ook die tablet krijgt een Tensor G2-processor, net als de Pixel 7 en 7 Pro.

De tablet krijgt bovendien een Speaker Dock, die de tablet oplaadt, geluid afspeelt en de tablet als smarthomehub laat dienen.

Google had de Pixel Tablet al een beetje aangekondigd tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie I/O. Toen vertelde het bedrijf dat de tablet pas volgend jaar zal uitkomen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond