Deel dit artikel
-

Google Play begint filmverhuur Nederland

Mobiele bellers kunnen naast apps, boeken, en muziek nu ook speelfilms kopen of huren bij het Nederlandse filiaal van Google Play. Dit valt bijna samen met nog een media-introductie van Google in Nederland.

Het film aanbod is net live gegaan en laat liefhebbers films kijken tegen huurprijzen van twee, drie of vier euro. De laatste prijs is voor films die in HD worden gestreamd en er dus beter uitzien op telefoon, tablet of televisie. Naast het verhuren van films biedt Google ook de koopoptie. Een film kost dan veertien euro.

Gekeken naar andere filmaanbieders, zoals videoarchieven van de publieke en commerciële omroepen, Netflix, Pathé of bijvoorbeeld Videoland, komt Googles aanbod mager over. De producties zijn niet de meest actuele en materiaal van Fox en Disney lijkt helemaal te ontbreken aan het assortiment.

Met de opening van Play Films lijkt Google een volgende, stevige stap te zetten op Nederlands mediamarkt. Want naast films kunnen Nederlanders spoedig ook hardware gaan aanschaffen in de app store. Google zegt vanaf vandaag Nexus 5- en 7-toestellen te gaan verkopen via zijn shop-app.

Op vrij korte termijn zou dan ook de Chromecast hier op de markt komen. Dat is een insteekkaartje voor HDMI-poorten op televisie. Dat stelt de kijker in staat om beeld vanaf zijn telefoon of tablet met een vingerbeweging naar de televisie te ‘gooien’.

Deel dit bericht

4 Reacties

Thomas

Kan me niet voorstellen dat dit succesvol gaat worden. 9,99 voor oude films. Waarschijnlijk liggen die voor minder in de uitverkoopbakken bij blokker.

Tim de Vrind

Weer een concurrerende activiteit van Google. Is nog meer branchevervaging. Hoe gaat Google om met de zoekresultaten van de concurrenten en hoe eerlijk is dit?

Ton

De prijzen zijn zo aangepast als het niet (goed genoeg) loopt, dus dat zal het probleem niet zijn. Aanbod is een veel groter issue. Immers kunnen de grote filmmaatschappijen nog al eens kieskeurig zijn aan wie ze de films wel leveren en aan wie niet. Ik ben benieuwd hoe snel dit een succes gaat worden… of niet natuurlijk!

Xander

Films kijken op TV via Google Play en Google Chromecast? Dan staat Google weer op gelijke hoogte met Apple (AppleTV). Het wachten is dan nog op een Subscriptie dienst om Netflix uit de markt te drukken en op een HDMI Dongle van Apple…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond