Deel dit artikel
-

Google Play voert veranderingen door voor tablets

Googles webwinkel Google Play gaat per 21 november duidelijker aangeven welke apps geschikt zijn voor gebruik op tablets. Tabletgebruikers krijgen eerst apps te zien die specifiek voor hun apparaat zijn ontwikkeld.

De grootste frustratie voor Android-gebruikers is het gebrek aan apps die geoptimaliseerd zijn voor grotere schermen. Android is een typische smartphone omgeving, en ontwikkelaars maken over het algemeen weinig haast om hun mobiele toepassingen ook geschikt te maken voor grotere schermen. Net als bij iOS kunnen de smartphone-apps wel gebruikt worden, maar is de resolutie niet erg hoog.

In augustus wist Canalys nog te melden dat ongeveer de helft van de vijftig populairste Android apps (gratis en betaald) of niet verkrijgbaar zijn voor Android tablets of niet zijn aangepaste voor grotere schermen.

Het verklaart wellicht ook waarom de verkoop van Googles in september verschenen Nexus 7 naar verluidt erg tegenvalt. Er zouden ondanks goede recensies minder exemplaren van verkocht worden dan van het eerste model uit 2012.

In oktober kondigde Twitter zijn eerste voor tablets geoptimaliseerde app aan, maar die is nu nog exclusief voor de Galaxy Note 10.1 en voor toekomstige Samsung tablets.

Vanaf 21 november krijgen tabletgebruikers dan ook eerst apps te zien die specifiek voor tablets zijn ontwikkeld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond