Deel dit artikel
-

Google Plus: 40 miljoen gebruikers

Vier maanden geleden had Google nog geen alternatief voor Facebook, nu blijkt zijn initiatief Plus als kool te groeien. Google+ heeft veertig miljoen gebruikers. “Dit is het begin nog maar”, aldus topman Larry Page bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Page gaf gisterenavond, tijdens een telefoongesprek met financieel analisten, een eerste beeld van hoe profielensite Google+ zich ontwikkelt. Dat deed hij na de publicatie van de kwartaalcijfers.

“Het is nog enorm vroeg dag voor Google Plus omdat onze doelen veel groter dan alleen het toevoegen van features aan de dienst zelf. Onze ultieme ambitie is om de hele Google-ervaring te veranderen. Dat betekent dat we identiteit en sharing in al onze producten gaan bakken.”

“In het afgelopen kwartaal hebben we het Plusgedeelte van Google+ op de markt gebracht. Nu gaan we aan het ‘Google’-gedeelte daarvan werken. Dat betekent een nieuw visueel design dat mooi is en consistent met Search, News, Maps en Translate.”

De initiële twijfel over de profielensite is bij de top van het bedrijf zichtbaar omgeslagen in enthousiame. Het gebruikersbestand groeit boven verwachting. Leden van de site hebben ondertussen 3,4 miljard foto’s geupload naar het systeem. Die zijn slechts gedeeltelijk zichtbaar voor het brede publiek. Een significant deel van de activiteiten vindt namelijk plaats binnen de beslotenheid van de privé kringen (Circles).

De +-functie wordt momenteel ook proefsgewijs uitgerold naar de commerciële tak van Google, naar de divisie Ads. Susan Wojciki, schoonzus van de andere Googleoprichter Sergey Brin, is verantwoordelijk voor die tak. Over Plus zegt zij: “Het momentum van Plus begint ook van toepassing te worden op onze reclameproducten. Internetters kunnen nu de +1-knop drukken voor displayuitingen uit het Display Network. En we hebben +1-knoppen naar reclame bij de zoekresultaten staan. De eerste data tonen aan dat zoekresultaten en reclames die sociaal zijn geannoteerd relevanter zijn voor onze gebruikers.”

Hoewel veertig miljoen een aansprekende hoeveelheid leden is voor een beginnende profielensite valt het getal in het niets bij dat van Facebook. Facebook maakte onlangs bekend dat het nu meer dan 800 miljoen geregistreerde gebruikers heeft.

Google Plus is vooralsnog louter door individuen te gebruiken. Bedrijven kunnen zich er niet voor aanmelden. Degenen die dat wel doen, zien hun account verwijderd worden. Over ‘Google+ for Business’ kreeg de leiding van het technologiebedrijf geen vragen van de financieel analisten. Page en zijn collega’s hielden derhalve de lippen stijf op elkaar over dit toch veelbevraagde onderwerp.

Foto: Shannon Yeh (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Mark de Bruin

Indrukwekkend! Onlangs las ik wel dat het actieve gebruik met 60% is gedaald…

http://www.digitaltrends.com/social-media/google-traffic-drops-60-after-public-launch/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond