Deel dit artikel
-

Google reorganiseert afdeling Google Glass

Google reorganiseert de afdeling die zich met Google Glass bezighoudt. Tony Fadell, oprichter van Nest, krijgt de leiding over de verdere ontwikkeling van de slimme bril.

Google stopt al op 19 januari met de verkoop van zijn bestaande Explorer versie (die nog altijd 1500 dollar kost) in afwachting van een nieuwe variant. Die moet later dit jaar uitkomen, maar nog altijd niet is bekend wanneer.

De slimme bril verlaat ook het lab Google X, waar ook zelfsturende auto’s worden ontwikkeld. Mogelijk is het programma nu bij Fadell neergelegd om er een ‘echt’ product van te maken.

Het is niet duidelijk of de verschuivingen te maken hebben met interne onvrede over het project. Afgelopen voorjaar toonden verschillende ontwikkelaars, onder wie de Nederlander Raimo van der Klein, zich gefrustreerd over het gebrek aan informatie over Google Glass. Ook op de ontwikkelaarsconferentie Google I/O kwam Google Glass niet aan bod.

Ook de software werd nog sporadisch bijgewerkt. Het zogenaamde Glass at Work programma voor enterprise ontwikkelaars blijft bestaan, verzekert Google.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond