Deel dit artikel
-

Google Shopping krijgt bezorgdienst

Google Shopping gaat zich prominenter als e-commercesite manifesteren. De productvergelijker gaat zelf bestellingen en betalingen accepteren en krijgt een bezorgdienst. Consumenten betalen een vast bedrag per jaar om hun orders op de dag van bestelling geleverd te krijgen.

Dat is althans het gerucht dat Techcrunch oppakt uit directe kringen rondom het Googlebedrijf. Het blog veronderstelt zelfs dat Googles eigen personeel al maanden een besloten experiment houdt met de bezorgdienst bij Shopping. Of en wanneer Shopping Express live gaat, is niet bekend. Dat het gaat gebeuren ligt echter wel voor de hand.

Google ontwikkelt zich de laatste tijd steeds meer tot een significante e-commercepartij. De internationale productvergelijker, met aanbod van online en fysieke retailers, is een belangrijk fundament daarin. Nuttige aanvullingen zijn betaaldienst Wallet, kortingsbonnen via Offers en advertentieprogramma AdWords.

Andere partijen die in Amerika al ‘same day deliveries’ bieden, zijn onder meer Amazon en eBay. Het jaarabonnement bij Googles Shopping Express zou tussen de 65 en 70 dollar gaan kosten. Wie een abonnement heeft, wordt in feite gedwongen om naar Shopping te gaan voor zijn aankopen, omdat hij daar gratis bezorging krijgt. En waar mogelijk op dezelfde dag.

Deel dit bericht

2 Reacties

Paul Haarman

Ik blijf hier toch even op mijn honger zitten. Nu is Shopping een vergelijkingssite waarbij je direct kunt doorklikken naar de shop van jouw keuze. Gaat Google dan zichzelf in dit rijtje van online shops nestelen of stopt het vergelijken? Als ze zelf een shop worden dan is Shopping gewoon Amazon 2 (waar niks mis mee is hoor). Maar als Google blijft vergelijken dan kunnen ze die leveringsbelofte van derde partijen nooit waarmaken, of zie ik het nu fout?

Matthijs

Ik ben erg benieuwd wanneer dit naar Europa komt, en vooral wat dat betekent voor huidige webshops. Kunnen wij als Google Shopping-genoteerde webshop onze producten via Google Shopping Express laten versturen, of zie ik dat verkeerd? Ik denk trouwens wel dat een abonnement tussen 60 en 70 dollar te veel is voor veel consumenten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond