Deel dit artikel
-

Google Shopping: Vandaag besteld, vandaag bezorgd

Google begint in Amerika een – nu – kleine proef waarbij het zichzelf neerzet als virtuele warenhuis met een snelle bezorgdienst.

Het bedrijf zoekt op dit moment een groep testers om de nieuwe feature van vergelijkingssite Shopping te testen. Hoe het er exact uitziet, is nog niet bekend. De opzet begint inmiddels duidelijk te worden. En niet iedere online retailer zal daar even blij mee zijn.

Google richt één centrale online portal in waar consumenten naartoe kunnen komen om te winkelen. Waar Shopping nu een productvergelijker is die verkeer doorstuurt naar aangesloten webwinkels, doet Shopping Express dat niet. Zoeken, bestellen en betalen gebeurt helemaal binnen het Googledomein.

Een kleine groep testers in San Francisco kan daar binnenkort gaan bestellen én zijn orders nog op dezelfde dag thuisbezorgd krijgen. De tijdsramen waarbinnen wordt bezorgd, lijken een periode van vier uur te omvatten van tien uur ‘s ochtends tot tien uur ‘s avonds. De bezorgdienst is vooralsnog gratis, maar daar komt op termijn verandering in.

Aangesloten retailers op dit moment zijn: Target, Walgreens, Staples, American Eagle en Toys“R”Us/Babies“R”Us

Het ziet ernaar uit, dat het technologiebedrijf op termijn niet alleen aan huis en kantoor gaat bezorgen, maar ook bij centraal gelegen afleverkluisjes. In december 2012 werd het bedrijf Bufferbox overgenomen dat exact zo’n dienst aanbiedt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond