Deel dit artikel
-

‘Google Shopping wordt zelfstandige eenheid’

Om toekomstige belangenverstrengelingen te vermijden, zou Google zijn prijsvergelijker Google Shopping als een aparte entiteit in de markt willen zetten. Dat meldt Bloomberg.

Al eerder was bekend dat Google prijsvergelijkers voortaan toelaat op zijn platform via een veilingsysteem. Een veiling neemt het bezwaar weg dat Google zelf prijsvergelijkers moet selecteren, maar heeft als nadeel dat alleen vermogende partijen toegang krijgen tot de Product Listing Ads.

Google kreeg in juni een recordboete van 2,42 miljard euro van de Europese Commissie voor misbruik van zijn zoekmachine. Zo kwamen andere prijsvergelijkers minder prominent in de zoekresultaten te staan.

Donderdag moet Google aan de voorwaarden van de Europese Commissie hebben voldaan, anders volgt weer een extra boete die kan oplopen tot 5 procent van de dagomzet.

Vergelijk.nl – de oudste vergelijkingssite van Nederland – maakt vandaag bekend dat het als eerste Nederlandse vergelijkingssite zichtbaar wordt via Google Shopping. ‘Wij gaan nauwkeurig monitoren wat de gevolgen zijn voor onze klanten,’ zegt oprichter Ben Kerkhof.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond