Deel dit artikel
-

Google sluit sociaal netwerk Orkut

Het sociale netwerk Orkut houdt 30 september op te bestaan. Dat laat eigenaar Google weten. Vanaf vandaag kunnen al geen nieuwe accounts meer worden aangemaakt.

Het netwerk (genoemd naar zijn Turkse oprichter Orkut Büyükkökten) werd tien jaar geleden opgericht en was het eerste sociale netwerk van Google. Een groot succes is net niet geworden, behalve in Brazilië. Daar werd het netwerk (met honderdtwintig miljoen geregistreerde gebruikers) de laatste jaren ook gehost.

In 2004 was Nederland de vierde gebruiker, gemeten naar verkeer, maar anno 2014 staat Japan op de vierde plaats, na India en de VS. De Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam hadden er eigen gemeenschappen ingericht.

Google wil zich concentreren op YouTube, Blogger en Google+. Het bedrijf biedt straks nog wel de mogelijkheid om data te exporteren, in welke vorm is onduidelijk.

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Waarschijnlijk kent in Nederland misschien net 5% Orkut. En nog minder mensen zullen een account hebben. Zelf nooit gehad en ook niemand die ik ken ooit dat ik weet. Goed dat ze meer de focus op Google+ kunnen leggen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond