Deel dit artikel
-

Google staat alternatieve betaalmethodes toe in apps

Google laat de verplichting om af te rekenen via Play Store-betaalsysteem in de toekomst los. Hiermee reageert het bedrijf op de vele kritiek van ontwikkelaars.

Gebruikers van Spotify krijgen binnenkort als eerste de keuze. Het gaat nog wel om een proef, waardoor niet alle ontwikkelaars gebruikers meteen een alternatieve betaalmethode kunnen aanbieden.

Naast Spotify zijn er nog enkele andere partners die Google niet noemt. Spotify heeft zich in het verleden kritisch uitgelaten over de hoge commissies van appwinkels.

Voor elke aankoop van een gebruiker via Googles Play Store-betaalsysteem betalen ontwikkelaars 15 tot 30 procent van het bedrag.

Google stelt wel eisen aan zijn partners. Het alternatieve betaalsysteem moet even veilig zijn als Play Store-betalingen en het lijkt erop dat ontwikkelaars de eigen betaalmethode niet exclusief mogen aanbieden in apps.

Apple heeft veel meer moeite om ontwikkelaars een alternatief systeem aan te bieden. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legde Apple een dezer dagen opnieuw een boete op van 5 miljoen euro, omdat het bedrijf niet afdoende reageert op aanmaningen van de toezichthouder.

ACM oordeelde in januari dat datingapp-aanbieders in de App Store ook andere betaalsystemen moeten mogen gebruiken. Hoewel Apple wel actie ondernam, was dat volgens de toezicthouder onvoldoende.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond