Deel dit artikel
-

‘Google stapt in markt voor hypotheekvergelijkingen’

Google zou van plan zijn nog deze maand een dienst aan te bieden waarmee hypotheken berekend kunnen worden.

Dat meent The New York Times op te kunnen maken uit een rechtszaak die LendingTree heeft aangespannen tegen Mortech.

In de rechtszaak, waarbij Google niet direct is betrokken, vreest het Amerikaanse LendingTree dat Mortech zijn technologie vrij geeft aan Google. LendingTree gebruikt deze technologie voor de eigen dienst, waarbij consumenten hypotheken kunnen vergelijken en worden doorverwezen naar verschillende hypotheekaanbieders.

Google had eerder een test lopen in het Verenigd Koninkrijk met Google Merchant Service, waar de consument zaken als leningen konden vergelijken.

In de klacht laat LendingTree weten dat het te weten is gekomen dat Google met de prijstechnologie een dienst aan wil bieden waarbij het de consument informatie geeft over hypotheekaanbiedingen en contactinformatie van de hypotheekaanbieders. Deze informatie haalt Lending Tree onder meer uit screenshots van een testversie van de dienst.

LendingTree stelt dat het vrijgeven van de technologie een inbreuk zou zijn op het contract dat het bedrijf heeft met Mortech. Mocht Google gebruik maken van de technologie dan kan er een concurrerende dienst ontstaan voor LendingTree.

Deel dit bericht

3 Reacties

Edward

Google begint nu echt TE groot te worden…ze drukken iedereen op alle markten eruit! En met hun diepe zakken lukt het ze dat vaak ook nog. Geen kans meer voor kleinere bedrijven! Stop using Google and give small companies a chance! 

Shark

Iedereen die google leest, vind het meteen uitstekend, veilig en betrouwbaar.. Ik ben bang dat dit wel es ten einde kan komen met zulke diensten….

Gerrit

Google doet zijn best en levert veel diensten gratis !Microsoft heeft dat jaren kunnen doen maar dacht en denkt teveel aan zijn eigen geld en monopoly. Bekijk even de cijfers van Microsoft en je ziet waar nog steeds het echte problemen zit.Tevens zijn veel diensten van Google gewoon stukken beter en zij leveren op die manier telkens weer een positieve bijdrage in alle voordeel voor de gebruiker – consument, van jou zelf.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond