Deel dit artikel
-

Google steekt nog eens 500 miljoen euro in datacenter Eemshaven

Google steekt de komende jaren 500 miljoen euro in de uitbreiding van het datacenter Eemshaven. Daarmee komt de totale investering op 1,5 miljard euro.

Google citeert een onderzoek van het adviesbureau Copenhagen Economics, waaruit moet blijken dat het datacentrum in de Eemshaven sinds 2014 een bijdrage van 800 miljoen aan het BBP heeft geleverd.

Het datacentrum van Google wordt gebruikt voor diensten als Gmail, Maps en YouTube.

Google heeft de Eemshaven locatie destijds gekozen om vanwege de infrastructuur, snelle glasvezelverbindingen en de beschikbaarheid van duurzame energiebronnen.

Het datacentrum in de Eemshaven is geopend in 2016. Er werken 250 mensen, zoals IT-specialisten, ingenieurs, beveiligers, catering medewerkers en facility managers.

Rondom het datacentrum steunt Google zes lokale gemeenschapsprojecten: Coding with Google op basisscholen in samenwerking met de Hanzehogeschool, de bijen-app Bee-App, een bijen en vlinder toevluchtsoord in Uithuizen, vlogcursussen voor ouderen via SIBTv, de organisatie ANOG en de Werkgroep Grauwe Kiekendief.

Verder draait het centrum op groene energie. In Nederland heeft Google daartoe overeenkomsten gesloten met windparken in Delfzijl en in Zeeland (Krammer en Bouwdokken) en met zonne-energie park Sunport in Delfzijl.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond