Deel dit artikel
-

Google stopt half miljard dollar in JD.com

Google investeert 550 miljoen dollar in de Chinese webwinkel JD.com, de grootste concurrent van Alibaba. Als gevolg van de overeenkomst kan JD.com een deel van zijn assortiment buiten China slijten, via Google Shopping.

Google spreekt in een uiterst summiere toelicht van Karim Temsamani (Asia-Pacific Operations) over een strategische samenwerking. Het Amerikaanse bedrijf krijgt een niet nader genoemd belang in JD.com. Ook is het de bedoeling dat beide bedrijven kennis en ervaring op het gebied van online winkelen uitwisselen.

JD.com is meer vergelijkbaar met Amazon. Het bedrijf verkoopt, anders dan Alibaba via diens twee marktplaatsen, ook zelf producten. JD.com claimt 236 miljoen klanten en heeft 65.000 werknemers. De marktwaarde van het beursgenoteerde bedrijf is zo’n 60 miljard dollar.

Het is zeker niet de eerste investering van Google in China. Het verkoopt eigen producten in het land, en doet onderzoek op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gerrie

Hello I read somewhere about you that JD.com offers you things like 3d metal scrapbook molds just like Aliexpres, is that right? But where can I find your site? I am quite curious about your offer

kind regards Gerrie

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond