Deel dit artikel
-

Google stopt videobellen prominent in Gmail-app

De Gmail-app in Android en iOS krijgt er bovenaan het scherm een prominent nieuw tabblad bij: Meet, wat de zoveelste naam is van het Google-product voor videobellen.

Ergens in de komende weken, zo kondigt het bedrijf aan, verschijnt er in de app een tabblad. Een nieuw tabblad, want die zitten nog niet in de app. Standaar staat dat tabblad aan, maar via de instellingen is dat te deactiveren.

Net als de Meet-app geeft het tabblad op een laagdrempelige manier toegang tot videobellen. Met een druk op de knop wordt een videogesprek of -vergadering geopend en krijgt de beller een URL om te delen met zijn gesprekspartners. Bovendien geeft het tabblad een overzicht van reeds ingeplande videogesprekken.

De prominentie waarmee Google het tabblad naar voren schuift, verraadt het succes van Zoom. Door zo prominent een Meet-tab in Gmail te stoppen, wil Google kaas van het Zoom-brood kunnen eten. Zoom boekte over het kwartaal tot eind april een omzet van 328 miljoen dollar. Dat is een toename van 169 procent van het jaar ervoor.

Foto: Marco Verch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond