Deel dit artikel
-

Google test mobiele search

Google is een proef begonnen met zoeken op het mobieltje. Het doorzoekt alleen content die is gemaakt met XHTML. Dat zijn pagina's die rekening houden met de kleine schermpjes op de mobiele telefoon.

Google Mobile Web Search richt zich op sites die gebruik maken van XHTML . XHTML, of extensible HTML, is een markeertaal die ontwikkeld is door het World Wide Web Consortium, dat zich richt op standaardisering.

Om de nieuwe Google-dienst te gebruiken moeten mensen naar Google surfen op hun mobiele telefoon via de webbrowser hun zoekwoord invullen en de optie “Mobile Web (Beta)” intikken bij hun zoekoptie. In Amerika is de basketball association een voorbeeld van een partij die zijn pagina's heeft geoptimaliseerd voor mobiel zoeken, aldus Google.

Verder is veel van dat soort mobiele webcontent in Azie te vinden, vooral in Japan en Zuid-Korea. Veel meer dan in de pc-georienteerde Verenigde Staten en Europa, zo zegt Deep Nishar, die verantwoordelijk is voor Google producten. De groeiende populariteit van smartphones in de VS en Europa heeft er voor gezorgd dat mensen in toenemende mate willen browsen op hun mobiele telefoon en dat dat dankzij het grotere scherm op die mobiele telefoons ook makkelijker geworden, zo constateert Google.  Met de nieuwe Google-dienst kan ook gezocht worden naar plaatjes en ook naar lokale diensten.

Deel dit bericht

1 Reactie

Erwin van Lun

Volgens mij werkt dit al jaren. Wie google.com in een mobiele browser intikte (in mijn geval ook al met de nokia 7650), komt direct op een speciale pagina voor mobiel. Dat was al ideaal. Maar lokaal zoeken, dat is volgens mij wel nieuw en is echt iets waar we echt wat aan hebben op de mobiel. De telefoon kent de eigen locatie (bij benadering). Een snackbar, een fietsenwinkel of een leuk restaurant in de buurt(met goede reviews) is dan makkelijk gevonden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond