Deel dit artikel
-

Google toont Android-interface voor tablets

[VIDEO] Google brengt vermoedelijk dit voorjaar nog Android versie 3.0 uit. Deze versie die liefkozend Honeycomb wordt genoemd, is louter bedoeld voor tablet computers. Voor elektronicabeurs CES publiceerde het bedrijf een videodemonstratie.

Met de opkomst van Apples iPad, ereaders en tablet-achtige computers van andere fabrikanten staat een nieuwe vorm voor computers weer helemaal in de belangstelling. Microsoft slaagde er jaren niet in om zijn Tablet PC tot een succes te maken, Apple en binnenkort ook Google brengen die markt nu toch op gang.

Gisteren tijdens elektronicabeurs CES in Las Vegas toonde Google ‘per ongeluk’ een gefilmde demonstratie van Android 3.0. De interface van Honeycomb wijkt wezenlijk af van de Android-versies die we kennen van de mobiele telefoon. Er is een prominente plek gereserveerd voor Google Ebooks, een boekenplank en downloadwinkel.

Verscheidene fabrikanten maakten gisteren bekend dat ze tablets gaan maken die op Android draaien. Onder hen: Motorola, LG, Asus en Toshiba.   

Volgens Forrester Research heeft iedere derde Amerikaan in 2015 een tablet pc om mee te internetten. De onderzoeker denkt dat consumenten tablets ook sneller vervangen dan computers en laptops, ongeveer zo snel als ze een MP3-speler of mobiele telefoon.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond