Deel dit artikel
-

Google toont ‘nieuwe manier van zoeken’

Google presenteert volgende week woensdag zijn visie op hoe mensen in de nabije toekomst informatie zoeken. Het gebruik van Search en Maps wordt ‘natuurlijker en intuïtiever’.

Zo klinkt het prikkelend in de aankondiging van de presentatie die volgende week woensdag in Parijs plaatsvindt. De gelegenheid wordt uitgezonden op YouTube.

De aankondiging klinkt alsof Google zijn eigen variant gaat tonen van ChatGPT en hoe dat concreet in producten als Search en Maps wordt verwerkt.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Dat zou niet eens onlogisch zijn, want gisterenavond laat vertelde CEO Sundar Pichai aan financieel analisten dat hij komende weken en maanden meerdere AI-producten gaat introduceren. De eerste al spoedig en wordt LaMDA, Googles ChatGPT-variant.

Pichai zegt: “Heel binnenkort zal men direct kunnen interageren met ons nieuwste, krachtigste taalmodel als een natuurlijk onderdeel van Search op experimentele en innovatieve manieren.”

Hij belooft verder nieuwe API’s en hulpmiddelen voor ontwikkelaars, creatieven en partners. “En we brengen AI-specifieke oplossing naar manufacturing, life sciences en retail, maar ook taalmodellen naar Gmail en Docs.”

Dit alles klinkt bijna letterlijk als de strategie die Microsoft doorvoert op zijn eigen portfolio met de expertise van OpenAI. Daarin is het een grote aandeelhouder.

Googles AI-lab DeepMind krijgt een ander plekje in de boekhouding. Het is geen ‘Other Bet’ meer, oftewel: een risicodragende onderneming, maar een reguliere kostenpost en daarmee integraal onderdeel van de organisatie.

De introductie van ChatGPT afgelopen november leidt bij veel organisaties tot zelfreflectie. Los van de ludieke cases levert het vooral vragen op over de eigen werkprocessen en waar AI die hoe efficiënter kunnen maken of nieuwe inzichten opleveren.

Foto: Nguyen Hung Vu (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart - ADoptimizr

Zolang er nog maar plek over blijft voor Google Ads 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond