Deel dit artikel
-

Google toont productbeoordelingen in Shopping

Productweergaves in zoekmachine Google Shopping krijgen binnenkort een nieuwe dimensie: de beoordelingen van individuele producten worden toegevoegd.

Die extra informatie is nu te vinden bij Google Shopping in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Dat betekent dat deze optie over niet al te lang ook in Nederland aan de zoekresultaten in Google Shopping wordt toegevoegd.

Voor wegwinkeliers betekent dit dat ze kwaliteitsproducten in de schappen moeten hebben liggen. Want artikelen die in de testen van onafhankelijke recensiesites niet goed naar voren komen, zullen op Shopping als zodanig worden gelabeld. De zoekende consument hoeft niet eens naar een webwinkel of vergelijkingssite om te zien of het product zijn geld echt wel waard is.

Productbeoordelingen werd in juli 2014 in Amerika aan de resultaten van Shopping toegevoegd. Een Amerikaanse lancering betekend doorgaans dat Europa in de maanden of paar kwartalen daarna aan de beurt is. Duitsland, Engeland en Frankrijk staan dan doorgaans vooraan in de rij.

Eind februari gaf Google in Nederland een idee wat de producten die het in 2015 zou gaan uitrollen.

Foto: Henry Söderlund (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

onno

Voor webwinkeliers is het niet kwaliteit die ze in huis moeten hebben, maar goede reviews. En die zijn op dit moment (helaas voor de etail) nog te koop. Is dit een vooruitgang voor de gebruiker? Nee. Het doel van Google is hogere CTR en niet hogere relevantie. Is dit een vooruitgang voor de adverteerder? Nee. Want vergelijkgedrag wordt meer gestimuleerd; dus meer klikken tot aankoop; dus hogere advertentiekosten.

We wachten af wat het gaat doen!

Beddengoedcenter

Ik zie dit meer bij A-merken gebeuren. Hoe zit het met eigen merken en de wat onbekendere merken. Ben benieuwd naar de inrichting hiervan en ook hoe de consument zich hierin laat leiden. Google probeert altijd iets nieuws, maar of het zal slagen… we zullen het maar moeten afwachten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond