Deel dit artikel
-

Google toont morgen volledig nieuw ontworpen Android

Google toont morgenavond op zijn ontwikkelaarscongres I/O naar verluidt een volledig nieuw ontwerp van zijn Android syteemsoftware. Android 12 belooft de grootste update sinds Lollipop te worden.

Android 12 zou een compleet nieuwe ervaring en verbeterde privacybescherming moeten bieden, en zou hij naadloos moeten werken met andere apparaten.

Gelekte informatie heeft het over een grotere klok op het vergrendelingsscherm, opnieuw ontworpen wifi en bluetooth-schakelaars, een nieuw virtueel toetsenbord en nieuwe app-pictogrammen.

Er waren al Developer Previews beschikbaar van de update, maar die laten doorgaans nog geen grote veranderingen zien. Mogelijk wordt morgenavond de eerste bèta van Android 12 voor zijn eigen Pixel-toestellen vrijgegeven.

Hoewel de nadruk zal liggen op software, is er een kans dat Google toch ook nieuwe hardware gaat aankondigen. Zo wordt rekening gehouden met een nieuwe budgetvriendelijke Google Pixel 5a.

Ook worden nieuwe Pixel Buds (oordopjes) verwacht en producten voor het slimme huis onder de noemer Nest.

Er wordt ook gespeculeerd over Whitechapel, Googles eigen chip die zowel voor Pixel-smartphones als Chromebooks zou kunnen worden gebruikt.

Google I/O is een volledig virtueel evenement dat dinsdag om 19.00 uur Nederlandse tijd begint met een presentatie van Google CEO Sundar Pichai.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond