Deel dit artikel
-

Google trekt 722 miljoen euro uit voor bestrijding van coronavirus

Google trekt 800 miljoen dollar (722 miljoen euro) uit om te helpen het coronavirus te bestrijden en getroffen bedrijven te ondersteunen. Het geld is bedoeld voor onder meer gezondheidsorganisaties en -medewerkers, overheden en het midden- en kleinbedrijf.

Het gros van het steunpakket bestaat uit advertentietegoeden. 20 miljoen dollar aan Google Cloud ‘krediet’ wordt geschonken aan academische instituten en onderzoekers.

Het MKB krijgt alleen al 340 miljoen dollar aan Google Ads tegoeden die tot eind 2020 gebruikt kunnen worden.

Verder krijgen overheidsorganen en de Wereldgezondheidsorganisatie een advertentietegoed van een kwart miljard dollar zodat ze ‘vitale informatie’ kunnen verspreiden.

Vanwege het virus slaat Google dit jaar zijn traditionele April Fools grappen over.

Deel dit bericht

5 Reacties

Blockchainkiller

Google gaat helpen, google geeft advertentietegoed weg voor hun eigen platform.

Google helpt zichzelf……

Schandalig gewoon weer! Maarja; never waste a good crisis, toch?

Gijs Vroom - EMERCE

Je kunt er wel zuur over doen. Maar het is beter dan niks.

Fred

Blockchainkiller: houd eens op met onder elk berichtje je mening te verkondigen. Inhoudelijk heb je absoluut niets te melden.

Blockchainkiller

Waarom mag ik mijn mening omtrand google’s misplaatste gedrag niet verkondigen? Het artikel gaat over google en mijn “mening” ook. Uw tekst, Fred is een persoonlijke aanval op mij en zowaar totaal nutteloos.

Maar goed, ok boomer!

Anoniem

Het gaat er natuurlijk om dat bedrijven die de tegoeden van Google krijgen aan hun andere lasten kunnen voldoen, in plaat van Google betalen. Daarmee zijn die bedrijven misschien nét van een faillissement gered en krijgen de werknemers niet alleen deze maand, maar ook de komende maanden nog salaris.

Verder hebben NGO’s geen miljoenen budgetten om hun boodschap uit te dragen. Het feit dat Google die organisaties helpt met het verspreiden van juiste, betrouwbare en recente informatie spaart levens.

Verder is Google natuurlijk de as van het kwaad… vervelende zoekmachine, YouTube, Android, Maps, allemaal vervelende oplossingen waar je niets aan hebt. /Sarcasm

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond