Deel dit artikel
-

Google trekt de stekker uit Google Wave

Google stopt de ontwikkeling van Wave en draait het licht tegen het einde van dit jaar uit. Gebruikers snapten het niet.

Dat maakt het bedrijf met een blogbericht bekend.

Wave is een jaar oude dienst waarbij gebruikers, vrienden of collega’s, in een soort besloten ‘chatomgeving’ foto’s en video’s kunnen delen maar ook samen aan documenten kunnen werken. Het systeem werd ook wel als de ‘killer van e-mail’ omschreven, maar dat blijkt nu iets te veel eer en reclamepraat.

Als losstaande dienst draait Google de nek van Wave om. De onderliggende technologie blijft in gebruik en zal in andere Google-diensten worden toegepast. Een reeds werkend voorbeeld daarvan is de chatoptie in Google Docs. In de marge van de online tekstverwerker kunnen meerdere mensen bij een document met elkaar praten over dat betreffende document. Ook Google Buzz, een poging om Twitter te klonen, heeft trekken van Wave.

De onderliggende communicatieprotocollen van Wave blijven beschikbaar voor derde partijen om te gebruiken en op te ontwikkelen.

Google gaat hulpmiddelen bouwen waarmee Wave-gebruikers hun kopij kunnen exporteren zodat ze hun werk niet kwijt raken.

Deel dit bericht

3 Reacties

Alex van Klaveren - Oxalex

Welke programma's zijn vergelijkbaar of kunnen als alternatief gebruikt worden?

Jeroen Bos

Waarom is Google groot geworden? Omdat zij een dienst introduceerde die goed werkte en door iedereen werd begrepen…….. Wave was misschien wel goed, maar werd door weinigen begrepen! Wellicht dat ze de resources willen inzetten op de volgende release van Android ( 2.3 ) om die te voorzien van meer gebruiksgemak en design 😉 http://www.jeroenbos.eu

Wim Plevier

Zonde dat ze er al mee stoppen. Zelf was ik nog niet ingehaakt, vooral omdat dit soort Google diensten altijd een tijd in beta zijn en Wave specifiek afhankelijk is van hoge penetratie onder consumenten. Ik wilde die start eerst even afwachten.  Maar de basisgedachte vond ik al direct interessant. En vandaag ben ik er eens uitgebreid naar aan het kijken. En het is een dienst die zeer toekomstgericht lijkt. En ook nu al aardig goed lijkt te werken. Natuurlijk is zo'n nieuwe dienst even wennen, maar volgens mij is het niet ingewikkelder dan Gmail. Ik vind het al prettiger ogen. Hopelijk komt Google nog op z'n besluit terug, want juist Google is de aangewezen partij om dit in de markt te zetten en ze hebben de lange adem die je hiervoor nodig hebt. Dus gewoon doorontwikkelen graag!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond