Deel dit artikel
-

Google TV herdoopt tot Nexus

De op Android gebaseerde Google TV krijgt vermoedelijk als naam Nexus, in lijn met de andere eigen producten die Google voert, zoals smartphones en tablets. Nexus TV zal begin volgend jaar opnieuw worden gelanceerd.  

Aanvankelijk gingen er geruchten dat de naam Android TV zou worden gekozen, maar Google vindt het blijkbaar logischer om de naam Nexus te voeren voor de decoders die het maakt. Verwacht wordt dat Google het nieuwe product lanceert op de CES in Las Vegas.

Google TV is de laatste tijd niet echt meer ontwikkeld en wat betreft systeemsoftware blijven steken op Android 3.2 Honeycomb. De eigen smartphones en tablets draaien inmiddels op versie 4.4 KitKat.

Google heeft zich de laatste tijd meer geconcentreerd op Chromecast, een HDMI dongel die met een app kan worden bediend. Oorspronkelijk was Google TV bedoeld voor smart-tv’s. Tv-fabrikanten gaven echter de voorkeur aan eigen systemen.

De Nexus familie wordt mogelijk binnenkort ook uitgebreid met een nieuwe Nexus 10-tablet. Al langer gaan geruchten dat LG dat apparaat voor Google maakt. Dat bedrijf zit ook achter de positief ontvangen smartphone Nexus 5. Het is alleen niet erg waarschijnlijk dat de Nexus 10 nog voor de kerstdagen zal verschijnen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond