Deel dit artikel
-

Google Ventures met 100 miljoen voor EU-startups

Google Ventures opent een kantoor in Londen met een zak geld van 100 miljoen dollar om aan Europese techstarters te besteden.

De aanwijzingen waar er al langer, maar de Financial Times krijgt uit eerste hand bevestigd dat Ventures de Atlantische Oceaan oversteekt.

Vijf partners krijgen de leiding over Googles investeringstak in Europa. Zij rapporteren aan Bill Maris, de baas van Ventures.

Over de investeringscriteria kan David Drummond nog niets zeggen tegen de Engelse zakenkrant. In Amerika investeert het bedrijf in kleine en grotere bedrijven, waaronder ook Nest, Uber, TuneIn, Pocket, Retailmenot en nog tweehonderd andere ondernemingen uit verscheidene sector.

Het Amerikaanse fonds begon ooit ook met honderd miljoen dollar, maar het huidige fonds heeft driehonderd miljoen dollar te besteden. Maris noemt dat de initiële investering, wat erop wijst dat er volgende lokale fondsen zullen volgen.

De reden om een aparte Europese tak op te zetten, is het besef dat innovaties niet per se uit Amerika hoeft te komen. Aangezien veel grote Europese steden een eigen startupgemeenschap hebben, vindt Google dat het daar dichter bovenop moet zitten dan het tot dusver deed.

Foto: Fabio Lugaro (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond