Deel dit artikel
-

Google Ventures investeert 300 miljoen in 2013

Google Ventures gaat volgend jaar driehonderd miljoen dollar investeren in startende bedrijven in verschillende sectoren.

Drie jaar geleden was het budget honderd miljoen, dit jaar tweehonderd miljoen en volgend jaar driehonderd miljoen dollar. De venture capital-tak van Google, Google Ventures, blijkt geen eendagsvlieg.

Moederbedrijf Google vergroot het geldpot van Ventures zodat de organisatie in latere, grotere investeringsrondes kan deelnemen. Tot nu toe, zegt bestuurder Bill Maris, werden er deals van tonnen en soms miljoenen gedaan. Volgend jaar kan het tot tientallen miljoenen dollars aan groeikapitaal gaan verstrekken.

Ventures is niet de bekendste activiteiten van het technologiebedrijf. Dat houdt niet in, dat het niets doet of onzichtbaar werkt. Afgelopen jaar werden er per maand gemiddeld tussen de vijf en tien participaties bekendgemaakt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Haarman

Slimme zet van Google. Goede Start Ups kunnen essentiele technieken voortbrengen. Ik ben wel benieuwd waar ze vooral naar op zoek zijn, maar ik verwacht niet dat ze dat aan iedereen duidelijk maken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond