Deel dit artikel
-

Google Ventures verlegt aandacht naar gezondheid

Google Ventures, de investeringsarm van Google, lijkt zijn strategie te verleggen naar gezondheidszorg. Meer dan een derde van de investeringen in 2014 gingen naar deze sector, een stijging van 9 procent ten opzichte van het vorig jaar.

Daarentegen leverde internet dit jaar flink in. In 2033 ging 66 procent van de investeringen naar internet, dit jaar is het nog maar 8 procent. 2013 was wel het jaar waarin Google 258 miljoen dollar neertelde voor een investering Uber. Na healthcare kreeg mobiel het afgelopen jaar het meeste geld, 27 procent van het totaal.

De nadruk op gezondheidszorg heeft ook de maken met de sterke component Life Sciences in het Google lab Google X, onder leiding van geneticadeskundige Andrew Conrad. Conrad wist Google over te halen om 100 miljoen dollar te investeren in Flatiron, een bedrijf dat medische data verwerkt.

In 2014 werd in totaal voor 425 miljoen dollar geïnvesteerd in startups, 100 miljoen dollar meer dan in voorgaande jaren. Volgend jaar gaat het om een soortgelijk bedrag.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond