Deel dit artikel
-

Google verdiept zich in blockchain

Het ziet ernaar uit dat Google zich actiever gaat bezighouden met materie op en rondom de blockchain.

Een eerste teken daarvoor is de aanstelling van Shivakumar Venkataraman als hoofd van een nieuwe afdeling. Die gaat zich louter bezighouden met opslag en rekenwerk op de blockchain. Praktische, actuele voorbeelden daarvan zijn NFT’s en virtuele maar daar stopt het niet.

Venkataraman is een zwaargewicht binnen de Google-organisatie. Hij was eerder hoofdverantwoordelijke voor de reclamebusiness bij de zoekmachine, de kurk waar het concern op drijft.

Een tweede teken van Googles interesse voor toepassingen op de blockchain komt uit een andere nieuwe personele aanstelling. Arnold Goldberg is afkomstig van PayPal, net als zijn nieuwe Google-collega Bill Ready. Eerstgenoemde wordt baas Payments, de tweede is hoofd Commerce.

Beide ex-PayPal’ers zijn bekend met de praktische kant van cryptovaluta. Ready zegt dat zijn nieuwe werkgever aansluiting gaat zoeken tot meer externe financiële diensten, inclusief die op blockchains. Wanneer en met welke eerste concrete stappen, dat is nog niet bekend.

De tak waar Googles financiële diensten onder vallen, gaat sinds afgelopen najaar door een strategische heroriëntatie. Er is nog geen duidelijk beeld over de nieuwe richting.

Een kritiek op blockchaintoepassingen is, dat ze zich voornamelijk op en tussen servers afspelen en lastig in gebruik zijn. Dat staat algemene acceptatie in de weg.

Foto: R Boed (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond