Deel dit artikel
-

Google verliest octrooizaak tegen Sonos

Google heeft een rechtszaak verloren tegen Sonos met als inzet octrooien. De zaak kwam vorige week voor de Nederlandse rechter.

Sonos richt zich op de ontwikkeling van smart home-speakers. De luidsprekers zijn draadloos en kunnen samenwerken in een systeem dat in meerdere ruimtes muziek kan afspelen. De luidsprekers worden aangestuurd via de Sonos-app die op bijvoorbeeld een smartphone of tablet wordt geïnstalleerd.

Het octrooi van Google heeft betrekking op informatie over de beschikbaarheid van media-inhoud, zoals bijvoorbeeld films en muziek, in verschillende bronnen en de mededelingen die verschijnen na een zoekopdracht.

Partijen waren al overeengekomen dat Sonos recht heeft op een proceskostenvergoeding van 150.000 euro indien de hoofdvordering omtrent het inbreukverbod wordt afgewezen.

Sonos won vorig jaar een rechtszaak van Google over de inbreuk op zijn patenten rond multiroom-audiotechnologie. Als gevolg van de rechtszaak moest Google eerder dit jaar diverse functies van zijn speakers verwijderen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond