Deel dit artikel
-

Google voegt AI-functies toe aan Docs en Gmail

Google gaat generatieve AI-functies introduceren voor Docs en Gmail. Deze functies kunnen gebruikers helpen met het schrijven van bepaalde teksten. In een apart tekstvak kunnen gebruikers aangeven wat voor soort tekst ze willen schrijven, zoals vacaturebrieven.

Ook kunnen gebruikers Googles generatieve AI vragen om teksten te herschrijven. Gmail kan bijvoorbeeld een e-mail inkorten of formeler maken.

Google benadrukt dat de gebruiker altijd in controle blijft over de tekst. De gebruiker kan de tekst dan ook altijd verwijderen of aanpassen.

Google wil generatieve AI ook verwerken in Slides, Sheets, Meet en Chat. AI zou bijoorbeeld aantekeningen kunnen maken van een Meets-vergadering.

De aangekondigde Docs- en Gmail-functies zijn vooralsnog alleen beschikbaar voor testers in de Verenigde Staten. Voor deze gebruikers moeten de functies deze maand beschikbaar komen.

Google heeft ook nog de Generative AI App Builder aangekondigd, waarmee bedrijven en andere organisaties chatbots, zoekmachines en digitale assistenten met generatieve AI kunnen uitrusten.

Met de Generative AI App Builder krijgen ontwikkelaars via API’s toegang tot Googles modellen en sjablonen om zelf apps te kunnen bouwen. Daarvoor is nauwelijks technische kennis vereist.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond