Deel dit artikel
-

Google werkt aan kunstmatige intelligentie

Google is bezig met het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie. Dat zei Google-oprichter Larry Page vrijdag tijdens een lezing voor Amerikaanse wetenschappers. Volgens Page wil Google kunstmatige intelligentie grootschalig gaan toepassen.

De algoritmen van het menselijke brein, hield Page een zaal vol wetenschappers voor, zijn niet te gecompliceerd. Volgens hem kunnen ze met flinke computerkracht worden benaderd. "Enkele medewerkers van Google zijn bezig met het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie." Hij voegde daaraan toe: "Het is niet zo ver weg als sommige mensen denken."

Op welke manier Google kunstmatige intelligentie wil gaan inzetten, is onduidelijk. Page weidde er afgelopen vrijdag tijdens een uur durende lezing (video) op het jaarlijkse congres van de ‘Amercian Association for the Advancement of Science' (AAAS) niet over uit.

Wetenschappelijk onderzoek digitaal beschikbaar
Page gaf tijdens zijn lezing een aantal adviezen aan de wetenschappers. "Als vrijwel alle economische groei in de wereld voortkomt uit wetenschappelijke en technologische vooruitgang en niemand heeft aandacht voor je, dan heb je een serieus marketingprobleem." Wetenschappers moeten hun onderzoek toegankelijker maken voor ‘de wereld'. Focus is daarbij belangrijk. Page is van mening dat een wetenschapper het beste al zijn energie kan stoppen in het oplossen van een enkel probleem, wat Google volgens Page doet door het vindbaar maken van alle informatie op de wereld.

Page riep de wetenschappers ook op om al hun onderzoek digitaal beschikbaar te maken. De dienst Google Wetenschap biedt vooralsnog toegang tot een beperkte hoeveelheid wetenschappelijke publicaties. "Het grootste deel van jullie werk kan niet via deze dienst worden gevonden," zei Page. "We moeten wetenschappelijk onderzoek toegankelijk maken voor iedereen."

Page sprak de hoop uit dat online videodiensten, zoals Youtube en Google Video, meer video's met wetenschappelijke inhoud, zoals lessen, zullen gaan bevatten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond