Deel dit artikel
-

Google werkt aan blockchain in de cloud

Google onderzoekt hoe het blockchaintechnologie kan gaan aanbieden via de cloud, als grootzakelijke dienst onder eigen merk en als whitelabel.

Bronnen melden Bloomberg dat er vanuit de divisie van cloud-bazin Diane Greene (foto) wordt gezocht naar technologie om op hele grote schaal snel blockchaindiensten te kunnen leveren. Naar Hyperledger is in elk geval serieus gekeken.

Blockchain wordt gezien als een nieuw fundament onder digitale bedrijfsactiviteiten. Het is immers een manier om transacties uit te voeren en onomkeerbaar vast te leggen. De hele keten in dat proces kan transparant zijn voor de deelnemers.

Wanneer deze oriëntatiefase tot concrete clouddiensten moet leiden, weten het persbureau niet. De interesse in blockchain overstijgt in ieder geval het niveau ‘uitproberen’. Er zou al een aantal kleine overnames hebben plaatsgevonden om specialistisch personeel in huis te halen. Namen worden daarbij niet genoemd.

WinterGreen Research rekent voor dat er vorig jaar wereldwijd rond de 706 miljoen dollar is geïnvesteerd in blockchainproducten en -diensten. Dat bedrag kan oplopen tot zestig miljard dollar tegen 2024. Momenteel gat zeventig procent van die bestedingen naar Accenture, IBM en Microsoft.

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond