Deel dit artikel
-

Google wil verkoop betaalde apps stimuleren

Google is niet tevreden met het aantal betaalde apps dat aftrek vindt in de Android Market. Het bedrijf wil dan ook enkele aanpassingen doorvoeren om dit aantal omhoog te stuwen. Zo moet het wereldwijd mogelijk worden om af te rekenen via de telecomprovider.

Het aantal verkochte betaalde applicaties zou niet naar wens zijn van Google. Dat liet Eric Chu, platform manager van Google Android weten in een vragensessie van de Inside Social Apps conferentie.

Er is een aantal zaken die Google wil oppakken. Het betalen via de telecomprovider kan nu al bij AT&T. De gebruiker rekent uiteindelijk af via de telefoonrekening in plaats van via een ander betalingssysteem. Dit moet ook in andere landen mogelijk worden. Hoewel het samenwerken met telecomproviders voor Google een tijdrovende bezigheid is, is het voor de gebruiker, zo meent Chu, een waardevolle dienst. De gebruiker zou hierdoor makkelijker een aankoop doen in de applicatiewinkel.

Het algoritme waarmee applicaties in de Android Market worden gerangschikt, moet verbeterd worden. Daarmee moet de gebruiker makkelijker de beste applicaties kunnen vinden.

Om Android Market een meer sociaal gebeuren te laten zijn, wordt het adresboek op de Android-toestellen toegankelijk gemaakt voor ontwikkelaars. Daarmee worden contacten verzameld van verschillende bronnen, niet enkel het adresboek van de gebruiker bij Google.

Het moet ook mogelijk worden om binnen een applicatie af te rekenen, naast de bestaande mogelijkheid om te betalen voor een app zelf. Dat gaat dit kwartaal nog gebeuren. Bij Apple is dit al langer mogelijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond