Deel dit artikel
-

Google laat ze weer massaal door: nepadvertenties voor bitcoin

Na een ogenschijnlijke rust lijken de advertenties met bekende Nederlanders voor bitcoins weer te zijn teruggekeerd.

De advertenties met gejatte foto’s staan zoals gebruikelijk vol leugens: zo zou Jort Kelder vorige week te gast zijn geweest bij De Wereld Draait Door en sprak hij over een ‘maas in de wet om rijk te worden’. ‘Kelder drukte iedereen in Nederland op het hart snel van deze geweldige kans te profiteren voordat grote banken deze mogelijkheid voorgoed dwarsbomen. Een aantal minuten nadat het interview was afgelopen, belde Triodos inderdaad op om te voorkomen dat het interview met Jort zou worden uitgezonden. Maar het was al te laat.’

De advertentie is weggestopt op een Duitstalige nieuwspagina Boxidant.com, waarmee hij vermoedelijk ook is aangemeld bij Google.

Of met opzet Kelder ten tonele is gevoerd is niet duidelijk. De presentator richtte vorig jaar de stichting Vladimir op, genoemd naar een bekend staatshoofd, om de nepadvertenties van Google en Facebook aan te pakken.

Advocaat Marius Hupkes heeft namens verschillende gedupeerden beslag gelegd op de rekeningen van Investous, in totaal voor meer dan een miljoen euro, omdat ook dit bedrijf gebruik maakte van affilliatepartijen die met nepadvertenties werkten. Investous, sponsor van PSV, verloor na de nodige publiciteit hierover het sponsorcontract met de voetbalclub.

John de Mol won in november zijn rechtszaak tegen Facebook. Het sociale netwerk moet van de rechter actief nepadvertenties weren waarin De Mol zogenaamd het investeren in bitcoins aanprijst. Sindsdien zijn de advertenties ook niet meer opgedoken.

Bij Google glippen ze er nog altijd handig doorheen. De nieuwe advertenties verwijzen naar Bitcoin Code, een oplichterspraktijk waarvoor op internet al geruime tijd wordt gewaarschuwd.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Wes

Zag hem net op Tweakers ook voorbij komen deze advertentie op de frontpage.

Remco Janssen - Silicon Canals

Bij ons op Silicon Canals kwamen de ads ook voorbij. Meteen rigoureus besloten te stoppen met ads.

Irish

Ik zag het net op instagram! Ik had me snel aangemeld maar gelukkig nog geen geld geïnvesteerd. Echt verschrikkelijk dit.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond