Deel dit artikel
-

Google laat ze weer massaal door: nepadvertenties voor bitcoin

Na een ogenschijnlijke rust lijken de advertenties met bekende Nederlanders voor bitcoins weer te zijn teruggekeerd.

De advertenties met gejatte foto’s staan zoals gebruikelijk vol leugens: zo zou Jort Kelder vorige week te gast zijn geweest bij De Wereld Draait Door en sprak hij over een ‘maas in de wet om rijk te worden’. ‘Kelder drukte iedereen in Nederland op het hart snel van deze geweldige kans te profiteren voordat grote banken deze mogelijkheid voorgoed dwarsbomen. Een aantal minuten nadat het interview was afgelopen, belde Triodos inderdaad op om te voorkomen dat het interview met Jort zou worden uitgezonden. Maar het was al te laat.’

De advertentie is weggestopt op een Duitstalige nieuwspagina Boxidant.com, waarmee hij vermoedelijk ook is aangemeld bij Google.

Of met opzet Kelder ten tonele is gevoerd is niet duidelijk. De presentator richtte vorig jaar de stichting Vladimir op, genoemd naar een bekend staatshoofd, om de nepadvertenties van Google en Facebook aan te pakken.

Advocaat Marius Hupkes heeft namens verschillende gedupeerden beslag gelegd op de rekeningen van Investous, in totaal voor meer dan een miljoen euro, omdat ook dit bedrijf gebruik maakte van affilliatepartijen die met nepadvertenties werkten. Investous, sponsor van PSV, verloor na de nodige publiciteit hierover het sponsorcontract met de voetbalclub.

John de Mol won in november zijn rechtszaak tegen Facebook. Het sociale netwerk moet van de rechter actief nepadvertenties weren waarin De Mol zogenaamd het investeren in bitcoins aanprijst. Sindsdien zijn de advertenties ook niet meer opgedoken.

Bij Google glippen ze er nog altijd handig doorheen. De nieuwe advertenties verwijzen naar Bitcoin Code, een oplichterspraktijk waarvoor op internet al geruime tijd wordt gewaarschuwd.

 

Deel dit bericht

8 Reacties

Wes

Zag hem net op Tweakers ook voorbij komen deze advertentie op de frontpage.

Remco Janssen - Silicon Canals

Bij ons op Silicon Canals kwamen de ads ook voorbij. Meteen rigoureus besloten te stoppen met ads.

Irish

Ik zag het net op instagram! Ik had me snel aangemeld maar gelukkig nog geen geld geïnvesteerd. Echt verschrikkelijk dit.

Henk de Vries

Advertententie kwam met grote schreeuwkop inderdaad voorbij, Op 14 april 17:00 uur, toen ik op de website om de openingstijden zocht van supermarkt LIDL.

sander

Google zou deze advertenties niet meer door moeten laten, maar google verdient er blijkbaar nog steeds aan… Ik zie deze oplichtersadvertenties met Jort Kelder dagelijks verschijnen op weerplaza. Waardeloos! Google sucks!

Rob

Europ FX is ook zo’n site.
Zij adverteren met Ali B die bakken met geld zou verdienen met dit soort van belegging

ik kan het nog steeds niet geleven dat ik er in gestonken ben.

ik word nu constant telefonisch lastig gevallen, telefoontjes uit het buitenland, maar ook uit Nederland met 085 nummers.

Ik krijg ongeveer 10 telefoontjes per dag en je wordt er gek van.

Er is ook een persoonlijke accountmanager aangesteld die je achtervolgt met mailtjes.

Het lijkt niet te stoppen, ik heb nu ongeveer 15 nummers geblokkeerd en 2 email adressen

Bertie

Beste redactie, kan het bericht van ‘Kay Mcdoalds’ verwijderd worden? Een of andere oplichter die een vies ruikend iets promoot.

Rene

Heb gisteren(13/7) aan account aangemaakt bij Bitcoin Era, althans dat dacht ik.
Mijn interesse was gewekt door een, op zich logisch, verhaal dat er op neerkwam dat via algoritmen belegd zou worden.
Vandaag de eerste storting van € 250,00 gedaan.
Daarna werd ik gebeld door “mijn persoonlijke adviseur, die mij kort samengevat meldde dat ik alleen via de “robot-methode” kon beleggen wanneer ik minstens € 10.000,- zou inleggen.
Vervolgens vandaag mijn account (14/7) weer gesloten.
Ik ben alleen wel benieuwd of, en zo ja, wanneer ik mijn inleg terugkrijg en of dit de volledig inleg zal zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond