Deel dit artikel
-

Google zet reclameborden op Maps

Bedrijven, winkels en andere instanties die draaien op passerend publiek kunnen binnenkort reclameruimte gaan kopen op Google Maps. Met een druk op de knop voegen gebruikers een extra stop toe aan hun routekaart.

Ergens in de komende weken komt deze nieuwe commerciële reclameruimte beschikbaar. Google Maps is een dienst met een miljardenpubliek die tot op heden commercieel gezien, met reclame, in de luwte werd gehouden. In de VS komt daar spoedig verandering in.

“Om meer voetverkeer te ontvangen tijdens de feestdagen, introduceren we nieuwe manieren om je locatie te tonen”, aldus de aankondiging van local ads.

Een Maps-gebruik krijgt in zijn navigatie-overzicht een ballonnetje te zien van een adverteerder. In zekere zin werkt dat hetzelfde als een reclamebord langs de weg. Wanneer de reiziger het icoon aanklikt, krijgt hij details te zien van de zaak en kan deze als extra halte instellen op zijn route.

Google is niet onbekend met adverteren op navigatiesoftware. Het is al jaren gangbare praktijk bij zijn andere navigatie-app, Waze. Afgelopen maanden is een aantal functionele features van Waze overgenomen in Maps. Nu ook een commerciële.

Foto: Robert Couse-Baker (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond