Deel dit artikel
-

Google laat zien: Nederland viert zomervakantie thuis

Zoekopdrachten bij Google over de afgelopen weken zijn duidelijk: Nederland viert vakantie in eigen land en eigen tuin. Populaire zoekrubrieken nu: zwembadhoes, -verwarming, ventilator en mobiele douches.

Andere populaire zoekopdrachten in de afgelopen week: jacuzzi, buitendouche, terrasverwarmer, ligbed, bbq en tafeltennistafel. Het zoekvolume naar dit soort producten ligt structureel hoger dan een jaar geleden, toen meer Nederlanders dan nu een perspectief hadden op een buitenlandse vakantie.

Vakantie in eigen land betekent niet per se dat men thuisblijft. ‘Kamperen in Nederland‘ en ‘vakantie in Nederland‘ scoren veel hoger dan anders. Het blijkt dat men vooral zoekt naar een plekje aan de kust. Zeeland en Texel scoren wat dat betreft het hoogst. Daarnaast wordt zichtbaar dat twee keer zoveel mensen als anders een stacaravan willen kopen. Ze bereiden zich voor op meer vakanties in eigen land.

Dit beeld komt naar voren in trendanalyses die sinds deze week mogelijk zijn voor retailcategorieën op Google. Dit onderdeel van Google Trends laat zien dat internetgebruikers in Zuid-Holland en Noord-Brabant trendleiders zijn in vrijwel alle retailcategorieën.

Foto: dronepicr (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Reynder

Je ziet ook een toename op ‘camper’, wat eventueel te verklaren is vanwege de afstandregelgeving. dit maakt het ook makkelijker om eventueel toch naar het buitenland te gaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond