Deel dit artikel
-

Google ziet weer brood in augmented reality

Google gaat het toch weer proberen: het Amerikaanse bedrijf werkt aan een nieuwe augmentedreality bril. De eerste prototypes worden binnenkort al op kleine schaal getest.

Google wil onder andere de mogelijkheden van AR-navigatie onderzoeken. ‘Augmented reality (AR) opent nieuwe manieren om te communiceren met de wereld om ons heen. Het kan ons helpen snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot de informatie die we nodig hebben – zoals het begrijpen van een andere taal of weten hoe we het beste van punt A naar punt B kunnen komen,’ schrijft het bedrijf in een blogpost.

De eerste prototypes bevatten in-lens displays, microfoons en camera’s, maar het is niet de bedoeling dat er met de AR-bril foto’s of video’s gemaakt kunnen worden. Daarin verschilt de bril van Google Glass. Dat project was omstreden omdat mensen zich bespied voelden door dragers van de bril.

De AR-bril wordt dan ook niet meer verkocht aan consumenten. De Google Glass Enterprise Edition wordt alleen geleverd aan bedrijven. Hoeveel daarvan in gebruik zijn is niet bekend.

Google geeft niet aan of de prototypes op termijn ook commercieel worden aangeboden, maar dat zou niet onlogisch zijn.

Volgend jaar betreedt immers ook Apple deze markt. Het wordt de eerste nieuwe productcategorie sinds 2015. Volgens de gerespecteerde analist Ming-Chi Kuo van TF International Securities lijkt het erop dat de bril van Apple begin volgend jaar eindelijk officiele bekend wordt gemaakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond