Deel dit artikel
-

Googles Eric Schmidt mag CeBIT openen

Eric Schmidt zal samen met bondskanselier Angela Merkel (CDU) de komende CeBIT in Hannover openen. Het wordt gezien als een charmeoffensief na alle ophef over stratenatlas Google Street View afgelopen jaar.

CeBIT is de jaarlijkse computerbeurs in Hannover, die dit jaar zal plaatsvinden van 6 tot 10 maart. De beurs is na een heroriëntatie in omvang flink gezonken nu alleen nog harde IT aandacht krijgt. Op die manier wil men zich beter onderscheiden van de beurs voor consumentenelektronica IFA in Berlijn.

De komst van Schmidt is geen toeval. Het bedrijf had tot voor kort niks op de CeBIT te zoeken, maar had vorig jaar voor het eerst een stand om reclame te maken voor stratenatlas Google Street. De Duitse overheid lag vorig jaar flink overhoop met Google. De regering eiste garanties dat het bedrijf de privacy van burgers waarborgt.

Politici en actievoerders vreesden privacyschending en in Berlijn werd Street View een ‘gluurdienst’ genoemd. Google beloofde dat als ook maar één huurder of huiseigenaar zijn huis uit Street View wil laten verwijderen, men de woning en de omgeving daarvan onherkenbaar zou maken.

Google won een rechtszaak in Berlijn, waardoor men toch foto’s mocht nemen van straten en huizen, maar in april 2011 liet Google weten te stoppen met de beeldendienst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond