Deel dit artikel
-

Googles Find My-netwerk uitgesteld

Google stelt de lancering van zijn nieuwe dienst Find My Device uit. Aanvankelijk zou deze dienst deze zomer nog worden uitgerold, maar de hiervoor benodigde trackers van partner Chipolo zijn nog niet af.  Ook moet er een oplossing komen voor trackermeldingen op Apple smartphones. Beide bedrijven hebben een gezamenlijke oplossing beloofd.

Het Google Find My-netwerk moet ervoor gaan zorgen dat miljarden Android-toestellen gaan meehelpen om je spullen terug te vinden, vergelijkbaar met locatietracking-diensten van Apple en Tile. Aan die spullen moet een tracker worden bevestigd. Het signaal van zo’n tracker wordt opgepikt door smartphones in de buurt en doorgegeven aan de eigenaar.

Google werkt met meerdere trackerfabrikanten. Naast Chipolo doet ook Tile mee. De trackers zijn niet goedkoop. Vanaf 34 euro.

Google hoopt dat het netwerk eind 2023 actief kan worden, als de trackers worden herkend door smartphones van Apple. Op dit moment kunnen Apple smartphones niet waarschuwen voor onbekende (Android) trackers in hun buurt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond