Deel dit artikel
-

Gorillas stopt in zes Nederlandse steden

Gorillas stopt alweer met flitsbezorging in zes Nederlandse steden. De vestigingen zijn niet winstgevend. De bezorger vertrekt uit Alkmaar, Almere, Hilversum, Apeldoorn, Breda en Enschede.

Het bedrijf blijft actief in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

Gorillas meldt in een persverklaring dat het bereiken van duurzame groei ook vereist ‘dat we voortdurend de prestaties van al onze vestigingen evalueren en ons richten op de locaties die momenteel het meest winstgevend zijn.’

Na een ‘zorgvuldige evaluatie van de verschillende strategische opties’ zegt Gorillas te hebben besloten om zes niet-winstgevende vestigingen per direct te sluiten.

Gorillas had al een Europese reorganisatie aangekondigd, waarbij het zich onder meer terugtrok uit de Belgische markt, maar Nederland werd tot nu toe ongemoeid gelaten.

Vergeleken met andere Europese landen is het bedrijf in Nederland in relatief veel steden actief. In Italië zijn dat er slechts vijf, evenals Frankrijk in het VK twee.

Hoeveel mensen in Nederland worden ontslagen is niet bekend.

Concurrent Zapp maakte een dezer dagen haar vertrek uit Nederland bekend. Als reden voor het vertrek noemde het bedrijf ‘de aanhoudende onzekerheid over de regelgeving’ in Nederland, en dat met name de vergunning voor zogeheten darkstores.

Deel dit bericht

7 Reacties

Harry de rammer

Blij dat ze weg gaan. Bron van onrust en totaal onnodig

Pieterman

Blijkbaar voorzien ze toch in een behoefte want in Rotterdam zie ik ze af en aan rijden. Van mij mogen ze blijven, zolang er geen overlast is. Rotterdam is op dit punt al vroeg de samenwerking met de bezorgers aangegaan en dit heeft zijn vruchten afgeworpen.

Rico

Ja, je kunt ook echt beoordelen of iets winstgevend is of niet na 2 weken open te zijn, waardeloos bedrijf!

Kees

Grraag Gorillas ook weg in Groningen

Maarten

Hopelijk blijven ze voor altijd! Top bedrijf, ik bestel hier bijna dagelijks. Beter dan door een waardeloze drukke supermarkt lopen.

Seb

Het probleem van al deze flitsbezorgers is de beperking die ze zichzelf opleggen door enkel supermarktproducten te leveren. In feite zijn ze slechts koeriers die boodschappen bezorgen. Tegen slechtere tarieven dan je zelf, op 5 min lopen, bij de Appie kunt vinden.

Mijn inziens zit het verdienmodel juist in de last mile van e-commerce. Winkels in de winkelstraten die fungeren als magazijn en vanwaar bijv. Gorillas levert. De tarieven zijn concurrerend met bijv. PostNL, maar je hebt je bestelde product wel binnen een kwartier in huis.

Scheelt een heleboel onnodig transport (e-commerce magazijn -> sorteercentrum -> pakjesbezorger -> klant). Het is ook nog beter voor het milieu.

Koen - Gorilla’s

Ik heb bij gorilla’s armhem gewerkt tot ze mij vorige week ontslagen hebben van “ te veel no shows “ ik zou zogenaamd niet op werk geweest zijn, kreeg deze week van een ex collega te horen dat het om een andere koen in het bedrijf ging en ze dus de verkeerde ontslagen hebben. Naast dat ze werknemers gewoon complete maanden niet uitbetalen om het vervolgens 2 maanden op 1 payroll te zetten waar door je belachelijk veel belasting betaald waar na ze 2 maanden over 20% compensatie. 5 mensen zijn door de IND terug gestuurd naar india midden in hen studie hier omdat Gorilla’s niet de juiste Visums geregeld had en heeft er simpel weg niks aan gedaan. De warehouse manager heeft mij in het laatste gesprek letterlijk verteld dat het bedrijf zich alleen aan de basis regels houd en verder er een heleboel aan de laars lapt, ik heb verdomme 1 jaar op mijn 0uren contract moeten wachten maar ze beweerde wel dat ik hem iedere maand zou hebben ontvangen… wat een ruk bedrijf hopelijk valt het snel de afgrond in.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond