Deel dit artikel
-

Gorillas: ‘Verder kijken dan bananen’

De ambities van flitsbezorger Gorillas gaan verder dan het bezorgen van bananen of een biertje. “We willen kijken of we onze bezorghubs breder kunnen inzetten, voor het bezorgen van pakketjes of medicijnen bijvoorbeeld.” Dat vertelde Benelux manager Sadik Cevik vanochtend op E-Commerce Live! in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Gorillas wil ook kijken of ze samen met partner Jumbo buiten de grote steden kunnen bezorgen. Het zal zeker niet overal kunnen, maar de plannen worden binnenkort nader bekeken, zegt de Benelux baas.

Ondanks onderzoeken dat Nederlanders bezorgen binnen 10 minuten overdreven vinden, is Cevik ervan overtuigd dat consumenten snelle bezorging willen. “Mensen testen ons vaak eerst uit, ze bestellen een paar bananen of een biertje, daarna loopt de orderwaarde per bestelling al gauw op naar een paar tientjes. Het gaat vooral om verse producten. Als je die bij Albert Heijn wilt laten bezorgen moet je minimaal voor 50 euro bestellen.”

Celik ging ook in op vragen over het afschalen van de organisatie in sommige markten. “We hadden een half jaar geleden al besloten om niet langer ten koste van alles te groeien, de huidige economische ontwikkelingen hebben dat proces versneld. Onze investeerders stellen andere eisen.”

Ook zal beter worden gekeken naar mogelijke overlast in wijken. “In zestig procent van de gevallen hebben we de klachten kunnen verhelpen. Ik denk dat we in dezelfde positie zitten als supermarkten die zich 45 jaar gleden in wijken gingen vestigen. Daar moesten mensen ook aan wennen.”

Gorillas doet het toch anders dan collega’s als Flink of Getir. Cevik: “We hebben geen felgekleurde jasjes, dat is misschien goed voor de marketing, maar niet iedereen voelt zich er prettig bij. Onze bezorgers zijn ook in vaste dienst, ze zijn verzekerd en krijgen een pensioen.”

Trots vertelde Cevik dat Gorillas veertien keer minder besteed aan marketing, “maar onze naamsbekendheid is groter.”

Foto Peter Boer

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond