Deel dit artikel
-

GoStudent ontvangt investering van 300 miljoen euro

Het Europese platform voor bijles aan scholieren GoStudent ontvangt een investering van driehonderd miljoen euro. ’s Werelds grootste durfinvesteerders stonden te trappelen om hun geld in Wenen te beleggen.

De aanbieder van één-op-één online bijles haalt het geld in de zogeheten Series D-financieringsronde op onder leiding van nieuwe investeerder Prosus. Overige deelnemende partijen zijn Deutsche Telekom, SoftBank Vision Fund 2, Tencent, Dragoneer, Left Lane Capital en Coatue.

In juni haalde het bedrijf nog 205 miljoen euro op en in totaal staken externe investeerders er 590 miljoen euro in. De tijd dat Europese start-ups het qua financiering aflegden tegen Amerikaanse tegenhangers is voorbij. Sterker nog: Amerikaanse investeerders wijken in hun zoektocht naar rendement steeds makkelijker en vaker uit naar Europa.

GoStudent wil het nieuwe geld aanwenden voor verdere internationale expansie, organisch en via overnames. In september 2021 werd daartoe al de schoolcommunicatie-app Fox Education overgenomen.

De Oostenrijkese leiding is van plan om dit jaar nog minimaal zes markten te betreden, waaronder de VS en in het Midden- en het Verre Oosten.

Op het platform werden eind 2021 maandelijks 1,5 miljoen lessen geboekt, tien keer meer dan aan het begin van het jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond