Deel dit artikel
-

Gps-tracker zónder abonnement

Het Ridderkerkse bedrijf Nedsoft wil een doorbraak in de wereld van GPS-trackers bewerkstelligen. Dat zijn zendertjes waaruit blijkt waar iets zich bevindt. Nedsoft komt nu met de gps-tracker Loca zonder abonnementskosten.

In de consumentenbranche worden gps-trackers voornamelijk gebruikt voor het volgen en traceren van auto’s, boten, scooters, etcetera. Voor veel consumenten is het een geruststellende gedachte dat een zendertje bijhoudt waar die precies zijn.

Het nadeel is dat consumenten hiervoor per maand een bedrag moeten betalen voor het abonnement van de SIM en de servicekosten. Met de Loca gps-tracker van Nedsoft is dit verleden tijd; de consument betaalt eenmalig een vaste lage prijs en kan daarmee drie jaar lang items traceren in de gehele EU en nog eens 70 landen. De batterijduur bedraagt 36 maanden.

De Loca werkt op basis van een app en is eenvoudig te installeren op iOS- en Android-telefoons. Via de Loca-app krijgen gebruikers de locatie binnen van de tracker die op het waardevolle bezit is gemonteerd. Vanaf dat moment is duidelijk waar de boot, caravan of oldtimer van de eigenaar is.

Gebruikers krijgen iedere dag een melding van de locatie van hun waardevolle bezit. Wie meerdere meldingen per dag wenst, kan dat eenvoudig instellen, op maximaal 1x per 10 minuten. Dit beïnvloed wel de levensduur van de batterij. De gps-tracker zelf is gemaakt van robuust materiaal (7,4 x 5,4 x 2,2 cm ) met een smaakvol design. Loca is bestemd voor eenmalig gebruik en is voor 95% te recyclen. Loca is een product van Nedsoft: een Nederlandse specialist met gps-ervaring sinds 2003.

Deel dit bericht

2 Reacties

bert

Zo ingewikkeld is dit helemaal niet. Met 30 euro knutsel je er zelf een in elkaar. OK, die kan maar 100-200 locaties doorzenden (op basis van simkaart 5€), maar dat is over het algemeen genoeg. Je kunt immers data opvragen wanneer nodig: stuur een SMS, en je krijgt er een terug met de locatie. Vanwege gebruik van GSM detectoren sowieso handig om heel beperkt je tracker aan te hebben. Bij 1x per 10 minuten weet je vrij zeker dat je tracker na 10 minuten onder een naaldhak gedeactiveerd wordt.

Joey

Er is allaaaaang een sim- en abonnementvrije (d.w.z. de eerste 3 jaar, daarna 9,95 p.j.) gps tracker op de markt die werkt op het Sigfox netwerk, namelijk de Invoxia GPS Tracker. Ook is de Invoxia gps pet tracker (waarmee ik mijn poes, die gemiddeld 10km per dag de wijk doorkuist, via mijn telefoon volg) zeker zo’n 8 keer minder lomp qua afmetingen dan deze “nieuwe” Loca… De batterijduur is dan ook wel lager, maar ik koop een tracker dan ook niet om 36 maanden achter mijn verdwaalde/vermiste poes aan te gaan. In de regel heb ik haar binnen een paar minuten alweer opgespoord.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond